Allotjament Turístic
RURALRUT

Un lloc per conèixer , un lloc per venir

En cumplimiento del Real Decreto 463/ 2020 aprobado por el Gobierno debido por el COVID-19, os informamos de las medidas llevadas a cabo en todos nuestro Apartamento Turístico RURALRUT.

EN EL NOSTRE ENTORN POTS GAUDIR MÉS DE INFINITAT DE COSES PERÒ NO DEIXIS DE VISITAR:

Apartamento Turístico RURALRUT

EL CASTAÑAR "Bosc de castanyers més gran de eu"

Extraordinari paratge és el Castañar del Tiemblo, un immens bosc de pins, roures i castanyers centenaris (l'avi del bosc mesura 16 m. De diàmetre) que ens endinsa en la naturalesa gairebé intacta.
El recorregut pel Castanyar suposa una constant sorpresa per a qui s'endinsa en ell. Aromes i colors diversos que canvien en cada època de l'any.

Quan un rememora els contes de fades, les històries que de petit solia escoltar de boca dels nostres pares, o dels nostres avis, sempre ens ve a la memòria l'escenari en el qual es desenvolupaven en la nostra imaginació. Un bosc ombrívol, humit i ple de grans arbres, omplia de misteri i curiositat les peripècies de Pulgarcito, de Hensel i Gretel, de la Bella Dorment o de la Caputxeta Vermella. Aquests boscos, quan un es fa gran, deixen d'existir en la nostra imaginació i sembla que s'esfumen de la nostra consciència com un terròs de sucre en el cafè.
Paratges com EL CASTAÑAR DEL TREMOLO, ens ajuden a recordar que aquests boscos encara existeixen, i que tenen una capacitat de suggeriment i evocació suficient per imaginar el desenvolupament de mil i una històries, a quina més fantàstica i atraient per això aquí es roden les escenes d'exterior de la sèrie de TVE'AGUILA Roja '.

En qualsevol època de l'any és recomanable visitar el bosc pel contrast cromàtic dels castanyers amb els sotos de roures, serveres, grèvols i pins de la zona.

El paratge és molt afable i pintoresc, dominen les pinedes i s'entreveuen a la dreta els enormes ports de castanyers que donen començament a l'excursió. La nostra ruta comença seguint la pista que asciente al coll de l'Era del Suro, ia uns dos-cents metres, girem a la dreta a l'alçada d'una estacada de fusta per un sender que s'interna directament en la frondositat del castanyeda. A la tardor aquest sender està cobert pel colorit de les fulles, eriçons i castanyes, i el cel de colors que van des del vermell al ocre per tota la gamma de marrons imaginables. Alguns exemplars són tan impressionants, que de vegades fa la sensació trobar-te en un parc organitzat només per al delit dels sentits.

Apartamento Turístico RURALRUT No cal deixar d'esmentar la riquesa micològica de la zona, activitat molt freqüent en les èpoques de tardor.

Sense cap dubte és una de les zones més riques de tota la província.

Apartamento Turístico RURALRUT

El TREMOLO

Al vessant nord de la Serra de Gredos, a la riba del riu Alberche, es troba el Tiemblo, una població de 3.500 habitants, situada en un paisatge de gran bellesa compost per boscos de castanyers, pins i roures i una gran quantitat de rierols i fonts.

"Venit in locum que dicitur a tremolós". La frase llatina esmenta per primera vegada aquest lloc quan al segle XI el rei García I de Lleó es trobava arribant al lloc que es diu El Tiemblo.

Apartamento Turístico RURALRUT Un passeig pel poble ens mostra els forns de gerres construïts a principis del segle XIX, la seva esplèndida Plaça d'Espanya, l'església de Nostra Senyora de l'Assumpció amb restes del segle XV o l'Ermita de Sant Antoni, patró del Tremolo.
I com no visitar Tremolo en festes: tradicions i riquesa colorista en la decoració de Carnaval. processons per Setmana Santa, i grans festes en juny i setembre.

Apartamento Turístico RURALRUT

RESERVA NATURAL VALL DE Iruela

La Reserva Natural de la Vall d'Iruelas ofereix un paisatge declarat Espai Natural Protegit.Paisatge de muntanya situat en els contraforts de la serra de Gredos. S'estén des del Turó de la Escusa fins a les ribes de l'embassament del Burguillo (embassament més antic d'Espanya).

Apartamento Turístico RURALRUT Recomanem visitar el mirador natural del Port de Casillas, lloc privilegiat per contemplar tot el conjunt de la Vall de Iruela, declarat Zona d'Especial Protecció de les Aus (ZEPA).

Bous de guisant

L'entorn del Tremolo troba el seu major expressió cultural en aquestes 4 escultures llaurades en granit, obra dels Vetones i datades entre els segles III i II aC

Apartamento Turístico RURALRUT El nom ho rep del lloc on es troba, davant del Turó de Guisando que amb els seus 1.300 m. d'alçada suposa el començament de la Serra de Gredos.

Mirant a l'ocàs, quiets i silenciosos han estat testimonis muts de nombrosos fets històrics entre els quals destaca el Tractat de Guisando, quan en 1468 la futura reina Isabel la Catòlica heretava el tron ??de Castella del seu germà Enrique IV.

Apartamento Turístico RURALRUT

Embassament del Burguillo

Les aigües del riu Alberche, s'aturen prop del Tremolo per formar l'Embassament del Burguillo, en les aigües es pot gaudir de diferents activitats que afegeixen a aquesta zona un interessant atractiu turístic.

Una mica més avall, a poca distància de l'anterior, recull aigües el Toll del Capellà que d'ara endavant canalitza el riu sota un túnel i on encara es poden contemplar les restes d'algun molins (de farina o de fabricació de paper) que donaven moviment les aigües lliures del Alberche.

Apartamento Turístico RURALRUT El principal afluent del riu, al terme del Tremolo, és la Gola de la Yedra la importància ve donada no només per l'aigua, sinó per la bellesa dels paratges que l'envolten i de construccions com el Pont Pasil.

Apartamento Turístico RURALRUT

Serra de Gredos

Impressionant paisatge modelat per l'erosió glacial en les roques granítiques del Sistema Central. Llacunes, circs, goles, dipòsits morreicos, cingles, Galayos i cuchillares que culminen en els 2592 metres del pic Almanzor.

Apartamento Turístico RURALRUT Recomanem la marxa des de la plataforma situada al final de la pista que neix a Hoyos del Espino fins el reconegut Circ de Gredos. El sender desemboca en l'anomenada Trocha Real, que, en pocs minuts, condueix al peu mateix de la gran llacuna glacial. En les seves aigües fredes i transparents es reflecteixen els alts cims que al costat del Almanzor formen el ja nomenat Circ de Gredos: Cingle de la Finestra, Els tres Germanets, Cuchillar de les Navalles i El Ameal de Pablo.I EL L'ALLOTJAMENT A MÉS:

Admetem MASCOTES I DISPOSEM DE BRESSOL, té capacitat de 2 a 6 places però aquesta es lloga completa i individualment i només es paga per les persones que allotgin la casa, està molt ben condicionada, molt completa i acollidora i disposa de cabina d'hidromassatge de vidriera , molt bona calefacció i una neteja impecable.
Facilitem documentació de la zona perquè no et perdis ni un detall per poder gaudir la teva estada al 100% en qualsevol època de l'any on cadascuna té el seu encant i zones per recrear-se, desconnectar i esprémer al màxim de la tranquil·litat, gastronomia i oci de que disposem.

!! VINE I ho descobriràs !!

contacte

direcció:
C/ Buenos Aires, 6. El Tiemblo 05270 (Ávila)
Localitat:
El Tiemblo (Ávila)
Persona de contacte:
RUT
telèfon:
918627898
mòbil:
650699979
whatsapp
Whatsapp:
+34 650699979
Registre Oficial Turisme:
05/0003
Any de Construcció
2002
Any de Remodelació
2015

d'interès